Kotor Varoš: Održana sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera opštine Kotor Varoš usvojen je finansijski izvještaj za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu.

Konstatovano je da je po mjesnim udruženjima podijeljeno 262 jednokratne pomoći po 50 KM, a predsjednik Udruženja Ratko Čupić je podijelio lično 30 jednokratnih pomoći po 50 KM.

„Ponosni smo na činjenicu da svake godine organizujemo druženje penzionera Kotor Varoša i Teslića na planini Borja. I ove godine ćemo se okupiti 2. jula na dobro poznatoj lokaciji, gdje ćemo razmijeniti mišljenja i iskustva i tako nastaviti okupljanja najstarije populacije ove dvije opštine, a prvi put će nam se priključiti i penzioneri iz Kneževa“, rekao je Čupić i dodao da je preko 30.000 KM u prošloj godini izdvojeno za umrle penzionere.

Proteklu godinu je obilježilo povećanje penzija za 3 %, donošenje odluke da se za potrebe Udruženja penzionera Republike Srpske izdvaja 0,10 % od sredstava prihodovanih od članarine, kao i velika inflacija koja nije bila u skladu sa povećanjem penzija.

U sastavu Opštinskog udruženja djeluje 8 mjesnih udruženja, koji pružaju nesebičnu podršku u cilju pomoći penzionerskoj populaciji.

Redovna godišnja Skupština Udrženja penzionera opštine Kotor Varoš će se održati 20. aprila.