Srbac: Održana edukativna predavanja na temu vršnjačkog nasilja za osnovce

U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske stanice Srbac, održali su u srijedu 23. novembra edukativna predavanja za učenike osmih i devetih razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac.

Predavanja su održana u sklopu preventivne kampanje pod nazivom “Stop vršnjačkom nasilju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske,

Cilj predavanja jeste da se učenici informišu o svim vidovima vršnjačkog nasilja, kako ih prepoznati i kako preventivno djelovati u cilju sprečavanja istog, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.

U skladu sa formiranim multisektorskim timom “Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza“, kojeg čine predstavnici školskih ustanova, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Srbac, konstantno se ostvaruje saradnja sa istima sa ciljem preventivnog djelovanja u suzbijanju raznih vidova vršnjačkog nasilja, alkohola, zloupotreba opojnih droga i drugih oblika maloljetničke delikvencije.