Kotor Varoš: 412.000 KM za realizaciju četiri projekta

Vlada Republike Srpske će iz budžetskih sredstava za javne investicije u 2021. godini finansirati četiri projekta čiji je nosilac opština Kotor Varoš.

Za realizaciju projekta „Završetak vanjskog uređenja i infrastrukture nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš – faza 2“ biće izdvojeno 300.000 KM.

Po riječima načelnika opštine Zdenka Sakana ovim sredstvima je planirano uređenje jednog dijela trga ispred nove zgrade lokalne uprave.

„Planiramo da uradimo popločanje trga i asfaltiranje pristupnog puta prema parkingu iza nove zgrade lokalne uprave. Završetkom ovih radova stavićemo u funkciju objekat čija je vrijednost 3,1 milion maraka, od čega je 2,7 miliona opština obezbijedila emisijom obveznica“, naglasio je Sakan.

Po njegovim riječima realizacijom projekta „Rekonstrukcija puta Tovladić – spajanje puta Urije – Rašće Brdo u opštini Kotor Varoš“ u vrijednosti od 50.000 KM značajno će se poboljšati putna infrastruktura na području opštine.

„Nabavka medicinske opreme za opremanje službi stomatologije Doma zdravlja Sveti Pantelejmon Kotor Varoš“ u vrijednosti od 38.000 KM i „Nabavka medicinske opreme za Centar za bazičnu rehabilitaciju Doma zdravlja Sveti Pantelejmon Kotor Varoš“ u vrijednosti od 24.000 KM su dva projekta kojima će se stvoriti uslovi za bolju medicinsku pomoć i zdravstvenu zaštitu stanovnika Kotor Varoša.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić je rekao da je u planu otvaranje nove savremene stomatološke ordinacije.

„Nabavkom nove stomatološke stolice poboljšaćemo uslove rada, ali i usluge koje pružamo. U Centru za bazičnu rehabilitaciju ćemo zanoviti opremu kako bi naši sugrađani imali što bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu“, zaključio je Bibić.