Prijedor: Zlatni znak Crvenog krsta za OŠ “Desanka Maksimović”

Osnovnoj školi /OŠ/ “Desanka Maksimović” Prijedor Skupština Crvenog krsta Republike Srpske dodijelila je Zlatni znak Crvenog krsta, najveće priznanje za saradnju i doprinos radu ove organizacije, izjavio je direktor škole Zdravko Budimir.

On je naveo da je ovo priznanje velika satisfakcija za školski kolektiv i đake, kao i motivacija za dalji rad i nastavak višedecenijske uspješne i plodonosne saradnje.

“Priznanje nam je dodijeljeno za dugogodišnji dobrovoljni rad koji predstavlja doprinos i razvoj unapređenju rada Crvenog krsta, jačanju humanizma i međusobne solidarnosti, unapređenju organizacije Crvenog krsta omasovljavanju članstva i njegovom uključivanju u ostvarivanje programskih zadataka”, rekao je Budimir danas Srni.

On je istakao da podmladak Crvenog krsta već dugi niz godina djeluje u ovoj školi, da je u pitanju kontinuirana i kvalitetna saradnja, da škola učestvuje u svim humanitarnim i akcijama solidarnosti Crvenog krsta, ali i sam vrlo često organizuje akcije prikupljanja dobrovoljnih priloga za svoje đake bilo u stanju socijalne potrebe, za liječenje ili prilikom gubitka člana porodice.

“Osim vrlo aktivne sekcije na uzrastu predmetne nastave, u školi postoji i kutak Crvenog krsta gdje su izložene razne publikacije, brošure i aktivnosti u ovoj oblasti, kao neka vrsta informativnog pulta, a veliki broj naših i sadašnjih i bivših učenika je i direktno uključen u rad prijedorskog Crvenog krsta i ima članske karte ove organizacije”, dodao je Budimir.

Ova škola odlikovana je 2016. Srebrnim znakom Crvenog krsta Republike Srpske.