Održana 17. sjednica Skupštine grada Banja Luka: Donesena odluka o realokaciji sredstava za povećanje plata zaposlenim u vrtićima

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su danas odluku o realokaciji sredstava, kojom su obezbijeđena sredstva za povećanje plata zaposlenim u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Ipak, podršku nije dobio prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija pod posebnim uslovima Udruženju građana „Helsinški parlament građana Banja Luka“.

Tako je sa devet glasova za i 13 uzdržanih, Banja Luka ovaj put ostala bez „Kuće ljudskih prava“.

Podršku odbornika nije dobila ni informacija o poslovanju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za proteklu godinu, kao ni izvještaj o realizaciji rada ovog preduzeća za proteklu i tekuću godinu.

Parlamentarci nisu podržali ni godišnji program rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za radnu 2022-2023. godinu, kao ni program rada i finansijski plan Gradske razvojne agencije za 2022. godinu.

Informacija o poslovanju preduzeća Toplana d.o.o. Balja Luka za proteklu godinu takođe nije usvojena na današnjoj sjednici Skupštine Grada.

Sa druge strane, gradski parlament usvojio je i odluku o izmjeni dijela Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banje Luke i imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela tog regulacionog plana, kao i informaciju o zaduženjima Grada i datim garancijama na dan 30. jun 2022. godine.

„Zeleno svjetlo“ dobilo je i više prijedloga odluka o produženju perioda zakupa za nekoliko poslovnih subjekata, kao i informacije o prošlogodišnjem poslovanju Centra za socijalni rad, Gradskog groblja, Zavoda za izgradnju Banja Luka,  kao i izvještaj o radu Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Donesen je i Program korištenja sredstava od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za 2022. godinu.