Kotor Varoš: Brojne manifestacije povodom Dan opštine

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan najavio je danas da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovane brojne manifestacije.

Obilježavanje Dana opštine počeće u subotu /8. april/ manifestacijom “Uređenja i čišćenja grada”, a mjesec april će obilježiti i brojne akcije uljepšavanja javnih prostora i uređenja zelenih površina.

Sakan je na današnjem sastanku Odbora za obilježavanje Dan opštine naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovani i ulična trka učenika osnovnih škola, akcija dobrovoljnog davanja krvi kotorvaroških srednjoškolaca, odbojkaški turnir, planinarski pohod, izložbe slika i pozorišna predstava, a predviđeno je tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom “Dječije veče”.

“Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 21. maja na kupalištu Bjeline, a i ove godine se očekuje učešće preko 100 ekipa iz Republike Srpske i regiona”, rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

24. aprila u jutarnjim časovima biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca NOR-a i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a istog dana je predviđena Svečana akademija u 18.00 časova u kino-sali.

Sakan je izrazio nadu da će ovim manifestacijama prisustvovati brojne delegacije bratskih opština i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

“Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša”, napomenuo je Sakan.