Teslićanin Nikola Babić najbolji na svijetu u oblasti mikroelektronike

Ulaganje u mladost i obrazovanje jedini su garant budućnosti ovog društva. Kada se Teslićanin Nikola pojavio sa pitanjem o pomoći u finansiranju odlaska njega i njegovih kolega sa Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci na Olimpijadu iz mikroelektronike – dilema nije postojala. Vidjevši posvećenost ovog mladog čovjeka, bio sam siguran da ćemo iz Jermenije dobiti odlične vijesti i rezultate, te da će predstaviti sebe i svoj grad u najboljem svjetlu.

Rekao je ovo načelnik Milan Miličević i dodao da su prije deset dana dobili i potvrdu – Nikola je osvojio zlatnu medalju i ponio titulu najboljeg na svijetu u oblasti mikroelektronike!

U konkurenciji od 270 takmičara iz zemalja kao što su Rusija, Brazil, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jermenija, Iran, Bjelorusija, Čile, Peru, Srbija, Vijetnam i Bosna i Hercegovina, odnio je ubjedljiv trijumf svojim znanjem, trudom i zalaganjem. Sve to podržao je i omogućio i doc. dr Aleksandar Pajkanović sa Katedre za elektroniku ETF BL.

“Tužno je da u našoj zemlji ne postoji uspostavljen sistem podrške i finansiranja ovakvih sjajnih mladih ljudi. Njihovi odlasci na prestižna takmičenja i konferencije najčešće zavise od nečije pomoći ili dobre volje. To je praksa koju pod hitno moramo promijeniti. Obrazovanje mora biti u centru svih razmišljanja svakog odgovornog pojedinca, ali i svih nadležnih institucija”, naveo je Miličević u svojoj objavi na fejsbuk profilu.