Teslić predstavljen u Matici srpskoj

U sjedištu Matice srpske u Novom Sadu, koja nosi dvovjekovnu tradiciju i kulturu i njeguje istoriju srpskog naroda, predstavljena je kulturna mapa Teslića.

Uz podršku Srpske pravoslavne crkve i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” ostvarena je saradnja sa Maticom srpskom. U Novom Sadu je tako promovisano kulturno nasljeđe opštine Teslić i na taj način smo ispisali stranice istorije koje će budućim naraštajima govoriti o našoj tradiciji.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da veliku zahvalnost za ovakav poduhvat dugujemo rukovodstvu Matice srpske, generalnom sekretaru dr Milanu Miciću, kao i profesoru Aleksi Kasapoviću, predsjedniku SPKD “Prosvjeta” Teslić i jereju Tadiji Nikčeviću iz Arhijerejskog namjesništva teslićkog.

“Sa Borislavom Tešićem, načelnikom odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Teslić, izrazio sam veliku zahvalnost Matici srpskoj za sve što su uradili za istorijsko očuvanje kulture opštine Teslić, ali i cjelokupnog srpskog naroda.” – ističe Miličević.

U sklopu predstavljanja, prikazan je i promotivni film o Tesliću.