Posjeta ambasadora Narodne Republike Kine opštini Teslić

Ambasador Narodne Republike Kine Ji Ping posjetio je danas opštinu Teslić. Sa načelnikom opštine Teslić Milanom Miličevićem obišao je kompaniju “Belgrand” koja se bavi proizvodnjom LED displeja i pećinu Rastuša.

Ambasador Ping je izrazio želju za nastavak saradnje između dvije zemlje, te interes kineskih kompanija za ulaganje u opštinu Teslić. Načelnik Miličević je istakao potencijale opštine Teslić za ulaganja, te izrazio spremnost za saradnju sa kineskim kompanijama.

Miličević je predstavio kapacitete opštine Teslić u oblasti privrede, poljoprivredе i turizma.

“Zadovoljstvo je što već postoji nekoliko kompanija u Tesliću koje se bave preradom drveta ili elektronskom industrijom, a koje već imaju razvijenu saradnju sa Republikom Kinom. Mnogo je mogućnosti za saradnju u različitim oblastima. Već smo neke i fokusirali iz oblasti turizma i drugih privrednih grana i mogućih ulaganja . Siguran sam da smo na pragu realizacije nekih važnih projekata za opštinu Teslić”, rekao je Miličević.

Nakon sastanka, ambasador Ping je posjetio kompaniju “Belgrand” koja se bavi proizvodnjom LED displeja. Ovo je jedna od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini u oblasti proizvodnje LED displeja, a njeni proizvodi se izvoze u više od 50 zemalja svijeta. Ambasador Ping je bio impresioniran poslovanjem kompanije “Belgrand” i izrazio želju za poboljšanjem saradnje sa kineskim kompanijama.

Ambasador Ping je u okviru posjete Tesliću, obišao turističku atrakciju pećinu Rastuša, koja je jedna od najljepših pećina u regionu. Ambasador Ping je bio oduševljen njenom ljepotom i izrazio želju za promocijom turističkih potencijala Teslića u Kini.

Posjeta ambasadora Pinga Tesliću je značajan događaj za opštinu Teslić, koji pokazuje da Kina ima interes za unapređenjem odnosa sa Republikom Srpskom i BiH u različitim oblastima.