Animirati privrednike na uspostavljanje intenzivnije saradnje s općinom Breza i višim nivoima vlasti

Pripreme za održavanje izvještajno-izborne skupštine Udruženja poslodavaca Breza i dogovor o planu rada za buduće djelovanje bile su teme razgovora brezanskih privrednika s načelnikom Vedadom Jusićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Anelom Rihićem i šefom Službe za privredu Salihom Hasanspahićem.

Izvještajno-izborna skupština bit će održana 30. januara 2021. godine, a kako je obrazložio jedan od organizatora sastanka pravnik Sead Kovačević, ukazala se potreba animiranja svih privrednika da sistemski učestvuju u donošenju svih važnih odluka koje se tiču privrednog razvoja općine Breza.

“Na jedan transparentan način pokušat ćemo oživjeti Udruženje poslodavaca s ciljem da se stavovi i inicijative artikulišu prema organu uprave ali i višim nivoima vlasti. Volio bih da se što više privrednih društava uključi u rad Udruženja”, izjavio je načelnik Jusić.

Na sastanku održanom 16. januara u sali Općinskog vijeća privrednici su potvrdili opredjeljenje za unapređenjem postojeće saradnje u cilju stvaranja kvalitetnijeg ambijenta za razvoj poslovanja.

(Izvor:breza.gov.ba)