Banja Luka: Izgradnja novih kružnih raskrsnica rasteretiće saobraćaj, ali i gradu dati potpuno novi izgled

Izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji između Bulevara cara Dušana i Kninske ulice jedna je u nizu mjera koja ima za cilj poboljšanje odvijanja saobraćaja.

Poručio je ovo ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Milenko Džever, koji je pojasnio da je riječ o raskrsnici sa četiri kraka sa velikim obimom saobraćaja, čijom će rekonstrukcijom biti značajno smanjene gužve na predmetnoj lokaciji.

-Sprovedene analize pokazale su da je odluka o rekonstrukciji i formiranju kružne raskrsnice na ovoj lokaciji opravdana.Osim što ćemo poboljšati protok saobraćaja i smanjiti gužve, formiranje ove raskrsnice ujedno je i priprema za uvođenje koncepta jednosmjernog saobraćaja u centru grada – rekao je Džever.

Dodao je da su pored ove raskrsnice započeli i radovi na izmjeni režima saobraćaja u ulicama Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Tržnička i Kralja Petra I Karađorđevića čime će značajno biti poboljšano odvijanje saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, ali i povećana bezbjednost pješačkog saobraćaja na ovoj lokaciji.

Ova raskrsnica će zajedno sa raskrsnicom na dijelu između Bulevara cara Dušana i Kninske ulice predstavljati jedan cjelovit sistem koji će svoj puni efekat dobiti sa uvođenjem jednosmjernog saobraćaja. Osim toga kompletan potez zajedno sa parkovskim prostorom, koji će biti izgrađen na ovoj lokaciji daće Banjoj Luci potpuno novu dimenziju i novi izgled – zaključio je on.