Banja Luka oblači novo ruho: Završena pješačka platforma u centru grada

Završena je pješačka platforma u centru grada.

Potvrdio je ovo i gradonačelnik Draško Stanivuković, poručivši da se i ostali radovi na području grada odvijaju odličnom dinamikom.

-Počele su ozbiljne pripreme za proljeće u našem gradu, a našu Banju Luku oblačimo u novo ruho.Završili smo pješačku platformu koja čini spoj Gospodske ulice i parkića, a koja će usporiti saobraćaj motornih vozila i dati prioritet pješacima  što je naše strateško opredjeljenje – istakao je on.

Naime, izgradnja pješačke platforme počela je krajem januara i ovaj prostor u suštini predstavlja pješački prelaz i nadovezuje se na šetalište.

Predmetni prostor predstavlja spoj već izvedenog dijela popločanja u sklopu izgradnje tzv. Parkića i centralne pješačke ulice u centru grada, Ulice Veselina Masleše, koji ujedno predstavlja pješački prelaz, s obzirom na to da se u Srpskoj ulici odvija jednosmjerni saobraćaj.

Radovi su okončani i prije predviđenog roka, a izvelo ih je preduzeće „GP Gradip“ Prnjavor.

Podsjećamo, u toku je i izgradnja tartan trim staze u Parku „Mladen Stojanović“ koja će biti obložena najsavremenijom tartan podlogom renomiranog svjetskog proizvođača, a osim toga  u novom ruhu biće i trotoar na potezu od Parka „Mladen Stojanović“ do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra.