Banja Luka: Održano takmičenje dajakaša, gradonačelnik uručio medalje najboljima

Osmu godinu zaredom održano je takmičenje dajakaša u „4Cross trci“, a najboljim medalje je uručio gradonačelnik Draško Stanivuković.

U trci seniora trijumfovao je Dragan Babić ispred Nebojše Tadića, Darka Lazarevića i Igora Kuzmanovića. U kategoriji juniora pobjednik je Darko Lazarević, u ženskoj kategoriji Jelena Babić, a kod pionira Petar Kežić.

Gradonačelnik Stanivuković čestitao je pobjednicima, svim učesnicima, ali i organizatorima Dajak klubu Banja Luka na uspješno realizovanom sportskom događaju, koji dodatno afirmiše dajak čamac.

Kazao je da je ova gradska administracija za kratko vrijeme uradila mnogo na afirmaciji dajaka, odnosno približila građanima naše rijeke i ovaj jedan od simbola Banje Luke.

-Svaka plaža koju radimo ima dajak pristanište, što je značajno. Pripremamo se i za izgradnju dajak radionice i muzeja i sve to na jednom od najfrekventnijih i najljepših poteza uz Vrbas, plaži između Gradskog i Zelenog mosta – rekao je gradonačelnik.

Kako je naveo, i ovom trkom se afirmiše dajak.

-Imamo i više polaznika škole dajakaštva i građana koji su zainteresovani za ove aktivnosti i drago mi je zbog toga. Hvala Dajk klubu Banja Luka što čuvaju naš Vrbas i što ga promovišu među mlađim generacijama – poručio je gradonačelnik, ističući da Banju Luku očekuje i izgradnja prvog kolektora da nam Vrbas bude čist, kao i početak radova na novom mostu u Docu.

Napomenuo je da je nakon decenija čekanja Banja Luka dobila više kilometara uređenih obala Vrbasa.

-Radićemo i obalu u naselju Česma, pored novog mosta na ušću Vrbanje u Vrbas – najavio je gradonačelnik.

Dragan Babić kazao je da je konkurencija bila jaka i izrazio zadovoljstvo što je ove goidne uspio da dođe do titule najboljeg.  Takođe, kakao je naveo presrećan je što se zaista sve veći broj mladih uključuje u ove trke.

Andrej Zamolo iz Dajak kluba Banja Luka je rekao da je sve proteklo u redu, da je 30-ak dajakaša učestvovalo u trkama, a posebno zadovoljstvo izrazio je zbog toga što je veliki broj građana pratio ove trke.