Banja Luka: Povećana sredstva za projekte iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

U budžetu Grada za 2023.godinu povećana su sredstva za javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i ona će iznositi 170.000 KM.

Poručila je ovo savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac, koja je naglasila da je cilj Grada da se ova sredstva iz godine u godinu povećavaju.

-Prošle godine smo po prvi put organizovali info dan prije raspisivanja konkursa i pokazalo se da je to bio veoma koristan korak. Planiramo da isto učinimo i ove godine, a sve ono što smo zapazili da je bio nedostatak prošle godine, poboljšaćemo u ovoj – rekla je ona.

Dodaje kako je gradska administracija uvrstila i dodatne elemente koji će poboljšati rezultate.

-Tako ćemo, na primjer, od ove godine imati i evaluaciju najmanje dva projekta koji su bodovanjem stručne komisije dobili najveću podršku i na taj način ćemo dobiti dodatne smjernice kako napredovati iz godine u godinu i kako se fokusirati na ciljeve iz usvojene Strategije razvoja kulture grada Banje Luke. Napominjemo da će se i ova komisija birati putem javnog poziva koji ce biti objavljen u narednih mjesec dana i koja će biti sastavljena od tri člana – kazala je Savić – Banjac.