Banovići: Prijem učenika generacije kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je upriličio prijem za učenike generacija svih osnovnih i jedne srednje škole sa područja općine Banovići, kao i njihove razredne starješine.

Ovom prilikom načelnik Gutić je čestitao svim učenicima generacije na ostvarenim uspjesima, te izrazio zadovoljstvo što su se odazvali prijemu. Također, čestitke su upućene roditeljima i nastavnicima koji su najznačajnija podrška u njihovom dosadašnjem radu.

Prijem je ujedno bio i povod da se najboljim učenicima uruče novčane nagrade u iznosu od 200 KM, kao mali vid priznanja uspjeha koji su postigli i podstrek za nastavak ostvarivanja još boljih uspjeha. -Ova praksa će biti nastavljena i u narednom periodu, jer sam je kao dosadašnii rukovodilac u institucijam pratio i cijenio svaki uspjeh, kako pojedinačni tako i kolektivni, istakao je načelnik Gutić.

Riječi zahvale lokalnoj zajednici i Općinskom načelniku uputili su učenici generacije i istaknuto je da je lijep gest lokalna zajednica da priznaje trud i uspjeh koji daji rezultate, pogotova kada su u pitanju mladi i obrazovanji ljudi koji su najsigurnija budućnost Banovića.

(Izvor:banovici.gov.ba)