Bijeljina: Grad nastavlja dobru saradnju sa Koalicijom „Kolosi“

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović primio je od Koalicije „Kolosi“  Povelju zahvalnosti Gradskoj upravi za nabavku električnog vozila koje se koristi za besplatan prevoz osoba sa invaliditetom sa područja Grada Bijeljina.

Ovo je prvi slučaj u Bosni i Hercegovini da jedna lokalna zajednica učini ovakav gest pomoći osobama sa invaliditetom u ostvarivanju naših prava, i zbog toga smo veoma zahvalni Gradskoj upravi. Nadamo se da ćemo nastaviti odličnu saradnju sa Gradom, a gradonačelnik nam je obećao i da će zgrada Gradske uprave uskoro postati pristupačna za teško pokretne osobe – istakao je tehnički sekretar Koalicije Milorad Jović.

Gradonačelnik Petrović ističe da će Grad nastaviti da radi na postizanju ravnopravnosti osoba sa invaliditetom, te da će Gradska uprava i dalje biti partner u realizaciji projekata podrške ovoj populaciji.

Prije svega, krenućemo iz „naše kuće“ i zgradu Gradske uprave ćemo opremiti jednim liftom i pristupnim rampama, koje će omogućiti nesmetan pristup našim prostorijama svim osobama sa invaliditetom, ali i osobama sa hroničnim bolestima – dodao je Petrović.

Predsjedavajući Koalicije „Kolosi“ Novo Trifunović smatra da je današnji razgovor bio koristan. On je naglasio i važnost podrške sportskim organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

Pozivamo sve političke aktere u Bijeljini da uvaže naše potrebe i da, uz kompromis, usvoje gradski Budžet, od koga u velikoj mjeri zavisi rad naše Koalicije – istakao je Trifunović.