Bileća proslavila Svetog Savu

U Bileći je proslavljen Savindan, slava Sabornog hrama, opštine, škola i Prosvjete.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je njegovo preosveštenstvo vladika Dimitrije, nakon koje je ulicama Bileće prošla svečana litija, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina stanovnika naše opštine. Čestitajući Bilećanima slavu hrama i grada vladika Dimitrije je istakao:

Čiitav život Svetog Save je bio odricanje od sebe zarad Jevanđelja.Neka bi dao Bog da se naši vlastodršci , bilo gdje i bilo kad, ne mislim ni na koga posebno, nego na sve uopšteno, trude da izgrade institucije. To je Sveti Sava uradio. Izgradio institucije, utvrdio pravdu, sve postavio na dobrim temeljima, poštenja, čestitosti, staranja o najslabijim.Neka bi dao Bog da svi budemo djeca Svetog Save, učenici našeg spasitelja, rekao je pored ostalog vladika Dimitrije.

Krsnu slavu čestitao je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević i načelnik opštine Bileća Veselin Vujović koji je svim sugrađanima poželio zdravlje, sreću i napredak.

Prigodan program ispred Parohijskog doma pripremili: KUD ,,Zora Hercegovine” i ,,Vladimir Gaćinović”, Guslarska društva ,,Vojvoda Vlatko Vuković” i ,,Vojvoda Gligor Milićević” i učenici osnovnih škola.
Proslavi Savindana u Bileći prisustvovali su brojni gosti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.