Bratunac: Potpisani ugovori sa 25 korisnika za dodjelu plastenika

Na Javni poziv za dodjelu plastenika na području opštine Bratunac prijavilo se 36 korisnika. Iako je Javnim pozivom predviđeno 20 plastenika, Opština je proširila spisak za još 5 korisnika, tako da su danas potpisani ugovori sa 25 korisnika, koji su ispunjavali uslove Javnog poziva.

Korisnici ističu da će im ovo znatno olakšati poljoprivrednu proizvodnju.

„Sigurno da će nam to dobro doći radi poljoprivredne proizvodnje, ustvari paradajz, paprika, krastavci i sve ostalo što ću uzgajati.“, rekao je Milenko Davidović, korisnik projekta.

„Pa biće malo lakše, biće sigurnija proizvodnja. Uzgajaću za svoje potrebe paradajz, papriku i sve ostalo što može.“, dodaje Drago Davidović, korisnik projekta.

Korisnici učestvuju sa po 20% od ukupne vrijednosti plastenika, dok Opština i organizacija Muslim Aid iz Sarajeva finansiraju po 40% po plasteniku. Opština Bratunac će za 5 korisnika, zbog kojih je proširen spisak, finansirati 80% sredstava, a 20% će korisnici.

„Na području opštine Bratunac poljoprivreda je jedan od glavnih resursa koji su važni za razvoj opštine. Poslednjih godina imali smo više organizacija koje su uz sufinansiranje Opštine i učešće korisnika dijelili plastenike kao i resorno ministarstvo. Vidimo da poslednjih godina korisnici veoma uspješno koriste plastenike. Žele da obezbjede hranu za svoju porodicu, višak da prodaju i sve više ih je zainteresovano za 2., 3. i 4. plastenik i u narednom periodu mi ćemo ih i dalje pdoržavati. Već u toku naredna dva mejseca očekujemo ovakav jedan sličan projekat. Ako znamo da na području opštine postoji navodnjavanje, onda to osigurava opravdanost ovakvih ulaganja“, istakao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Podjela plastenika se očekuje u narednih petnaestak dana.

(Izvor:opsmedia.ba)