Brčko: Otvorena školska fiskulturna sala u Omerbegovači

Školska fiskulturna sala u područnoj Drugoj osnovnoj školi u naselju Omerbegovača otvorena je krajem decembra.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić je kazao da je u izgradnju školske fiskulturne sale uloženo oko pola miliona konvertibilnih maraka i da se radi o objektu koji će zadovoljiti potrebe učenika, ali i mještana.

„U kratkom vremenu došlo je do realizacije projekta izgradnje školske fiskulturne dvorane u Omerbegovači i to predstavlja kontinuitet rada Vlade na izgradnji fiskulturnih školskih dvorana. Ovim činom Vlada je skoro postigla svoj cilj da u svim područnim školama gdje je iskazana potreba, naravno i onim koje su matične, imamo izgrađene dvorane. U ovom trenutku imamo 25 fiskulturnih dvorana na području Distrikta što je uistinu jedan impozantan broj. Ostalo je još da u potpunosti realizujemo već započetu izgradnju dvorane u Bukviku, Brodu i Potočarima i dvoranu u JU Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, za koju smo u posljednjih mjesec dana izdvojili 1.000.000,00 KM. Nastavljamo raditi i u narednoj godini i intenzivirat ćemo aktivnosti na izgradnji preostale četiri školske fiskulturne dvorane“, istakao je Kadrić.

Svečano školsku fiskulturnu salu otvorio je i šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović.

„Veliko mi je zadovoljstvo što u prvoj godini mandata imam priliku da otvorimo dvije fiskulturne sale za potrebe područnih škola i naših učenika. U ovoj godini počeli smo s radom i na novom objektu fiskulturne sale u područnoj školi u Potočarima. Maksimalno se trudimo da radimo sve ono što je u interesu naših učenika i što može da poboljša izvođenje nastave s ciljem pravilnog razvijanja učenika kroz aktivnosti“, kazao je Bulatović.

Pomoćnica direktora Druge osnovne škole Maida Gubaljević nakon svečanog otvorenja fiskulturne školske sale kazala je da je to veliki značaj za učenike i nastavnike.

„Izgradnja sale je veliki značaj za naše učenike jer nastava se u proteklim godinama odvijala u učionicama ili na vanjskim terenima. Svi smo ponosni, a posebno naši učenici“, kazala je Gubaljević.