Crveni križ općine Breza u vrijeme nesreća uvijek na prvoj liniji pomoći građanima

Sekretar Crvenog križa Nedžad Dinar te volonteri Adis Dinar, Merima Mahmutović i Ena Omerhodžić, u maloj sali općine Breza danas su s novoizabranim načelnikom Vedadom Jusićem razgovarali o aktivnostima ove humanitarne organizacije koja je u vrijeme nesreća uvijek na prvoj liniji pomoći građanima.

Nakon proglašenja prirodne nesreće uzrokovane opasnošću od koronavirusa aktivisti i volonteri Crvenog križa konstantno su posjećivali brojne porodice i starije osobe te im prilikom obilaska uručivali prehrambeno-higijenske pakete.

U mjesecu decembru 2020. godine u Brezi je održana uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 125 doza, što je brezanski Crveni križ svrstalo u prve redove u Federaciji kada se govori o dobrovoljnom darivanju krvi.

U koordinaciji Crvenog križa, učenicima osnovnih škola “Enver Čolaković” i “Safvet-beg Bašagić” kao i područnih škola, mališanima iz Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina” i ove godine podijeljeni su paketići koje je donirala engleska humanitarna organizacija “Teams 4 you”.

Načelnik Jusić uputio je zahvalnost predstavnicima Crvenoga križa na požrtvovanosti, entuzijazmu i volonterizmu koji su u ovim vremenima, kako je naglasio, veoma potrebni.

(Izvor:breza.gov.ba)