Fond solidarnosti pomogao nabavku plastenika za pet članova Boračke organizacije opštine Srbac

Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac, u okviru trećeg programa pružanja pomoći svojim članovima, a na osnovu prijedloga iz Mjesnih boračkih organizacija Bajinci, Nova Ves, Stari Martinac, Donja Lepenica i Nožičko, pružio je novčanu pomoć za nabavku plastenika petorici članova Boračke organizacije opštine Srbac.

Plastenike su dobili: Petar Mitraković iz Bajinaca, Radovan Tošić iz Nove Vesi, Žarko Marić iz Starog Martinca, Ranko Nedić iz Donje Lepenice i Božo Milinčić iz Nožičkog.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac, Goran Plotan, zahvalio se Opštini Srbac i Međunarodnom Fondu za razvoj poljoprivrede IFAD na saradnji i pomoći i dodao da očekuje da se ta saradnja nastavi i naredne godine.

“Izdvojili smo 4.500 KM i pomogli nabavku pet plastenika od 50 kvadratnih metara našim članovima koji su u trećem programu Fonda solidarnosti predloženi od strane svojih Mjesnih boračkih organizacija. Oni su plastenike dobili besplatno pošto je svoje učešće u finansiranju ovog projekta uzela i Opština Srbac te IFAD. Ovo je druga godina kako naš Fond pomaže članstvu u nabavci plastenika pošto smo prošle godine na isti način pomogli trojici članova Boračke organizacije”, rekao je Plotan.

Petar Mitraković iz Bajinaca se zahvalio Mjesnoj boračkoj organizaciji Bajinci koja ga je predložila za ovu vrstu pomoći.

“Zahvaljujem se i Boračkoj organizaciji opštine Srbac i svima ostalima koji su pomogli. Izuzetno sam srećan i zadovoljan, prvenstveno pažnjom, jer vidim da nisam zaboravljen od strane svojih saboraca. Ovaj plastenik će mi dobro doći, pošto ću svojim radom i zalaganjem sebi i porodici lakše obezbijediti svježe povrće, a i povrće za zimnicu. Samostalno i sopstvenim sredstvima nisam bio u prilici nabaviti ovako dobar i vrijedan plastenik, pošto nisam zaposlen, već povremeno radim na građevini koliko mi zdravstveno stanje dozvoli“, istakao je Mitraković.