Građani Drvara, Grahova i Glamoča mogu se liječiti u Banjaluci na osnovu uputnice lokalnog Doma zdravlja

Stanovnici Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča koji primarnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u Domu zdravlja Drvar i Domu zdravlja Glamoč od danas se mogu liječiti u JZU Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

U zgradi Vlade Republike Srpske načelnica opštine Drvar Dušica Runić, načelnici Bosanskog Grahova i Glamoča Uroš Đuran i Nebojša Radivojša danas su potpisali protokol s ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem, direktorom UKC RS Vladom Đajićem i v.d.direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davorom Čordašem o liječenju pacijenata iz ove tri povratničke opštine iz FBiH u Univerzitetsko kliničkom centru RS.

Da bi ostvario liječenje, pacijent mora imati prebivalište ili boravište u opštinama Drvar, Grahovo i Glamoč, kao i uputnicu porodičnog doktora o neophodnim konsultativno-specijalističkim pregledima i bolničkim liječenjem na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite.

Sredstva za liječenje pacijenata obezbjeđena su u budžetu Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske.