Gradonačelnik Esed Kadrić upriličio prijem za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je zajedno sa dogradonačelnikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Željkom Antićem, upriličio prijem za upravu i članove Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, povodom osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg prvenstva BiH, njihovog učešća u Evropskoj Ligi šampiona i CEV kupu, kao i drugih dosadašnjih ostvarenih rezultata.

Gradonačelnik Kadrić uputio je čestitke klubu na zavidnim rezultatima, te je kazao  da gradske vlasti stoje čvrsto iza ovog kluba i njihovog uspjeha, u smislu materijalne i finansijske podrške. „Nedavno smo osigurali i prostor za potrebe kluba, te smo našli rješenje koje će odagnati određene probleme koje je ŽOK imao za učešće u Evropskoj Ligi šampiona, uprkos što smo trenutno u tranzitnom periodu primjene zakona koji se odnosi na finansiranje nevladinog sektora i sportskih klubova. Također smo ekskluzivno najavili da Vlada konačno kreće u proces izrade projektne dokumentacije za zgradnju multifunkcionalne gradske dvorane koja će se raditi za potrebe naših uspješnih klubova, među kojima je i ženski odbojkaški klub“ naglasio je Kadrić.

Esad Omerhodžić, predsjednik ŽOK, zahvalio se na prijemu i pruženoj podršci Vlade, a naručito na obezbjeđenju kancelarijskog prostora za rad ovog kluba. „Sve što želimo od Vlade jeste podrška, a ŽOK će njihovo povjerenje sigurno opravadati svojim radom i rezultatima“, kazao je Omerhodžić.

Zahvale je uputila i Žana Dragutinović, kapiten ŽOK, te je naglasila da se radi o klubu koji je vrijedan pažnje i da prikazuju Brčko distrikt u najboljem svjetlu, kao pravi ambasadori grada.