I u Bijeljini popusti za porodice sa troje i više djece

Potpisivanjem ugovora sa Fondacijom za porodicu, Grad Bijeljina je  zvanično uzeo učešće na ostvarivanju projekta „Prijatelji djece“ čiji glavni cilj je podrška porodicama sa troje i više djece. Projektom je predviđeno da ove porodice dobiju „Ponosne kartice RS“ na osnovu kojih će moći da dobiju popuste na robe i usluge u preduzećima koja su pristupila projektu.

Prvobitnu verziju projekta smo dopunili i pogodnostima za privrednike koji ponude popuste za vlasnike „Ponosnih kartica“. Oni će moći da besplatno nude svoje proizvode i usluge na onlajn-prodavnici koja neće biti teritorijalno ograničena i biće namijenjena svim kupcima, bez obzira da li su vlasnici ovih kartica ili nisu. Time ne samo da podstičemo pronatalitetnu politiku, nego i podržavamo razvoj privrede, pogotovo u ovo vrijeme kada važnost internet-trgovine dolazi do punog izražaja – ističe Dragan Dakić iz Fondacije za porodicu. Dakić je dodao da se „Ponosna kartica“ već može koristiti u Bijeljini u pojedinim preduzećima čija su sjedišta u drugim gradovima, gdje se mogu ostvariti popusti od pet do 70 odsto.
Grad Bijeljina će za učešće u ovom projektu izdvojiti 5.500 konvertibilnih maraka, a ugovor je u ime lokalne uprave potpisao gradonačelnik Ljubiša Petrović.

-Za sada imamo 649 porodica sa troje i više djece koje su se prijavile za dobijanje „Ponosne kartice“. I mi smo ponosni što ih ima toliko, a nadamo se da će ih biti i mnogo više. Pozivam sve privrednike da se uključe u ovaj projekat, kako bi ovom i sličnim mjerama dali doprinos pronatalitetnoj politici u našem Gradu – poručio je gradonačelnik Petrović.Ugovor o pristupanju projektu „Prijatelji djece“ danas je potpisao i Košarkaški klub „Radnik BN basket“ koji će svojim članovima iz porodica sa troje i više djece omogućiti besplatnu članarinu.

Svakoj porodici treba je važno da su djeca uključena u sportske aktivnosti i nadamo se da ćemo ovim potezom privući više djece u naš klub, prije svega iz višečlanih porodica. Nadamo se da će ovo biti početak uspješne saradnje u okviru ovog projekta između KK „Radnik“, Grada Bijeljina i Fondacije za porodicu – izrazio je očekivanje predsjednik Kluba Mladen Petrović.
Više informacija o uslovima za dobijanje „Ponosne kartice RS“ i privrednim subjektima uključenim u ovaj projekat može se pronaći na internet-stranici Fondacije za porodicu: www.zaporodicu.org