Mladi volonteri Udruženja građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca organizovali akciju „Misli zeleno“

Mladi volonteri Udruženja građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca organizovali su od 26. do 29. jula akciju „Misli zeleno“ u sklopu istoimene omladinske inicijative koja će biti finansijski podržana od Udruženja “Genesis projekt” iz Banjaluke.
Akcijom se želi ukazati na značaj očuvanja životne sredine a počela je u ponedjeljak 26. jula u ekološkom edukacijom u prostorijama Cezara.
U utorak 27. jula izvršeno je uređenje Partizanskog groblja u Srpcu a u srijedu 28.jula odrađena je i radna akcija u Omladinskom parku na Bolničkom brdu u Srpcu.
Završni događaj i zabava za sve učesnike planirani su danas , četvrtak 29. jula u 16.30 časova.
Ekipu mladih koji su dobili podršku za realizaciju inicijative “Misli zeleno” čini petočlana ekipa mladih od kojih jedan broj pohađa osnovnu školu, a dio je upisao srednju školu. To su: Sara Racković, Saška Draganović, Branka Đukić, Anica Aleksić i Dajana Nikolić.
„Oni su potpuno samostalno osmislili inicijativu i pripremili realizaciju. Vjerujemo da će mladi i ovaj put dati svoj doprinos uređenju lokalne zajednice, sa nadom da će sve učestalije narušavanje prestati“, rekla je izvršni direktor Cezara Tanja Šnjegota.