Načelnik Muzur započeo sa posjetama privrednim subjektima sa sjedištem na području općine Ilidža

Načelnik Nermin Muzur započeo je sa posjetama privrednim subjektima sa sjedištem na području općine Ilidža, te se u narednom periodu planira unaprijediti saradnja sa realnim sektorom koji je jedan od ključnih nosilaca ekonomskog razvoja općine Ilidža.

Prva posjeta je upriličena jednoj od najvećih ilidžanskih kompanija „Sinkro“ koja se bavi proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom tapaciranog i pločastog namještaja, repromaterijala i štofova. Ova kompanija trenutno zapošljava više od 500 zaposlenih, sa proizvodnim pogonima na više od 40.000 kvadrata.

Načelnik Muzur je sa vlasnikom ove kompanije Omarom Kuštrićem razgovarao o kapacitetima i poziciji ove kompanije na svjetskom i domaćem tržišu, ali i o izazovima u radu zbog pojave pandemije.

Zadovoljstvo mi je što na području općine Ilidža imamo kompanije koje u potpunosti realiziraju proizvodnju, od sirovine do finalnog proizvoda i to po najvećim evropskim standardima. Ovakvi primjeri nam pokazuju da je moguće imati vrhunski organizirane pogone i sisteme kojima je potrebno pružiti podršku u njihovom radu, istakao je načelnik Muzur.

U narednom periodu načelnik Muzur će nastaviti sa posjetama privrednim subjektima te će organizirati sastanke sa ciljem pružanja podrške realnom sektoru i unapređenja zajedničke saradnje.

(Izvor:ilidza.ba)