Načelnik obezbjedio opremu za radio Posušje

Tehničkim manjkavostima u proizvodnji programa u režiji Radio Posušja konačno je došao kraj.

Nakon godina improvizacije u radu, od jutros se program emitira se uz pomoć novih produkcijskih uređaja posljednje generacije. Naime, proteklih dana završena je instalacija nove tonske konzole s pratećim priborom, te studijske opreme putem koje se proizvodi program, bilo da je riječ o emisijama uživo ili snimkama koje se emitiraju odložno. Za radijske tehničare to će značiti puno manje nepredvidivih situacija i tehničkih problema s kojima su se susretali, a za novinare i voditelje pred novim mikrofonima kvalitetnije vokalne snimke i bolju tehičku komunikaciju s kolegama.

Načelnik općine Posušje Ante Begić, uz čiju potporu je oprema nabavljena, obišao je jučer tim povodom prostorije Radija te je simbolično novu opremu pustio u rad.

Ova vrsta uređaja u eksploataciji je 24 sata dnevno, te svaki eventualni tehnički nedostatak znači neminovno i poremećaje u realizaciji programa.  Stoga vodilo se računa da se nabavi kvalitetna oprema čiji radni vijek bi trebao biti oko 10 do 15 godina.

Zadnja nabavka bila je 2003. godine, odnosno prije 18 godina, te je posljednih par godina postojeće rješenje zbog starosti počelo pokazivati manjkavosti u radu, što su slušatelji ipak rijetko primjećivali zahvaljujući iskusnim tehničarima i spremnosti na improvizaciju.