Obilježeno 79 godina od Desanta na Drvar

U organizaciji Opštine Drvar i JU “Centar za kulturu i sport” danas je obilježena 79. godišnjica sloma fašističkog desanta na Drvar.

Obilježavanje ovog velikog datuma iz bogate antifašističke prošlosti Drvara počelo je polaganjem vijenaca i cvijeća na ostatke porušenog Spomenika žrtvama fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata. Vijence su položile delegacije opština Drvar, Istočni Drvar i Bosansko Grahovo, organizacije koje njeguju tradicije NOB iz svih krajeva bivše Jugoslavije, kao i predstavnici političkih stranaka.

Učenici Srednje škole Drvar nosili su štafetu mladosti do Spomen-kompleksa “25. maj” koja je predata predsjednici SUBNORA- a Savski Venac Olgi Stoiljković Trifunović, a zatim je Nevena Dronjak, učenica srednje škole održala istorijski čas i evocirala uspomene na herojsku borbu naših građana.

Predsjednik SUBNORA BiH Sead Đulić, ispred udruženja, uručio je načelnici opštine Drvar Dušici Runić zahvalnicu za nesebičnu pomoć, podršku i angažman u njegovanju antifašističkog naslijeđa Drvara, našeg naroda i naše domovine.

Zbog proglašenja dana žalosti u Federaciji BiH ove godine izostao je kulturno-umjetnički program.