Općina Centar brine o mališanima

U prostorijama Općine Centar  sa predstavnicama JU Djeca Sarajeva upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova, kojim je Općina izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM za nabavku mobilijara u vrtiću Skenderija.

Mališani ovog vrtića će tako u narednom periodu dobiti nove drvene klupe, stolove, kućicu za igru sa toboganom i pločom za penjanje…

Podsjećamo, budžetom Općine Centar za 2020. godinu obezbijeđena su sredstva za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova.

Direktorica JU Djeca Sarajeva Suanita Banda izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Općine dr. Nedžadu Ajnadžiću što imaju sluha za najmlađi uzrast i što već godinama izdvajaju finansijska sredstva kako bi se poboljšali uslovi rada, kao i boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja.

-Važno je da lokalna zajednica prepoznaje ulogu i značaj obrazovno-odgojnih ustanova. Dobrodošao je svaki vid pomoći za stvaranje što boljeg ambijenta u kojem borave naši najmlađi sugrađani, naglasila je Banda.

Ugovor, koji je ranije potpisao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, direktorici JU Djeca Sarajeva uručio je šef Kabineta Fahrudin Kurtović.

-Ovo su zaista vrijedna ulaganja. Općina Centar pomaže obrazovne ustanove na svim nivoima. Kada je konkretno riječ o predškolskim ustanovama, posebno izdvajamo projekat novoizgrađenog vrtića „Razigrani dani“, te vrtić koji je planiran u sklopu osnovne škole na Šipu, čija je gradnja u toku, kazao je Kurtović, istakavši kako će se praksa izdvajanja finansijskih sredstava za odgojno-obrazovne ustanove, u skladu sa mogućnostima, ali i vrlo izazovna vremena u kojima se nalazimo, nastaviti i ubuduće.

(Izvor:vijesti.ba)