Pale: Prvi Sajam sporta 28. maja

Na Palama će 28. maja biti održan prvi Sajam sporta na kojem će predstavnici sportskih klubova iz ove lokalne zajednice imati mogućnost da predstave svoj rad – vještine, opremu, medalje i pehare, dogovoreno je danas na sastanku rukovodstva opštine Pale i sportskih klubova.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je Srni da se 25. maja obilježava Međunarodni dan sporta, te da su došli na ideju da organizuju na Palama sajam sporta.

“Na prvom Sajmu sporta očekujemo učešće oko 30 paljanskih sportskih klubova koji će izlagati svoju opremu, priznanja, diplome, a na svakom štandu stajaće trener ili sportista koji će posjetioce uputiti u svoj rad”, rekao je Stajčić.

On naveo da će jednodnevni Sajam sporta biti održan u sportskoj dvorani “Peki” na kojem će svi sportski klubovi dobiti prostor i vrijeme za demonstraciju svojih vještina.

Prema njegovim riječima, sa predstavnicima osnovnih škola sa područja Pala, Srednjoškolskim centrom i predstavnicima vrtića dogovorili su se da učenici i oni najmlađi posjete sajam kako bi se zainteresovali za sportske discipline.

Stajčić je naglasio da je cilj da manje djece bude na ulicama, a više u sportskim dvoranama i borilištima. On je dodao da je u planu i veliki defile svih sportista od dvorane “Peki” do olimpijskog parka u Palama.

Organizator Sajma sporta je opština Pale i Kulturno-sportski centar “Pale”.

Sastanku su danas prisustvovali i direktor Kulturno-sportskog centra “Pale” Slavka Brezo i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale  Žarko Čović.

(Srna)