Počelo ” Prijedorsko ljeto 2024″

Besplatnom Školom tenisa u okviru Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović”, pod pokroviteljstvom Grada Prijedora, počela je manifestacija “Prijedorsko ljeto 2024”.

Predsjednik Kluba Goran Nović izjavio je novinarima da je zainteresovanost za Školu tenisa među najmlađim Prijedorčanima velika i da će biti uložen maksimalan trud da najmlađi ostanu u ovom sportu.

“Ogromno je zadovoljstvo što upravo na teniskim terenima našeg kluba započinje Prijedorsko ljeto, a za nas počinje tenisko ljeto 2024. godine. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj mališana. Nadamo se da će većina njih ostati i nakon završetka besplatne Škole tenisa, koja će da traje do kraja avgusta”, rekao je Nović.

Početku rada Škole tenisa koja je okupila je osamdeset mališana prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za kultur, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić koji je istakao značaj početka ” Prijedorskog ljeta” upravo ovim događajem.

“Teniski klub Dr Mladen Stojanović se nalazi u godini velikih jubileja. Naime, ovaj klub proslavlja 90 godina, s tim da se ove godine slavi i 110 godina igranja tenisa u Prijedoru. Najavljivali smo nekoliko puta da je Prijedor grad sporta i kulture i to smo pokazali Prijedorskim ljetom 2024, jer smo uvrstili niz manifestacija koje promovišu upravo sport i kulturu. Oganizovali smo mnoge besplatne sadržaje za naše najmlađe i radionice koje imaju za cilj da oni stasavaju u zdravom i vedrom duhu”, naglasio je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO.

U okviru višemjesečnog programa “Prijedorskog ljeta 2024” planirano je oko 60 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, muzičkih i likovnih festivala. Manifestacija traje do 30. avgusta.