Podrška Grada Domu zdravlja Banja Luka: 100.000 KM za preventivne preglede i imunizaciju stanovništva

Grad Banja Luka će banjalučkom Domu zdravlja doznačiti 100.000 KM za potrebe preventivnih pregleda i imunizacije stanovništva protiv virusa korona na teritoriji Banje Luke.

Poručila je ovo ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut i dodala da je ovih dana potpisan ugovor sa ovom zdravstvenom ustanovom.

Kako je pojasnila  50.000 KM biće doznačeno za potrebe realizacije projekta „Program ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo grada Banja Luka“ u 15 mjesnih zajednica,  dok će isti iznos biti izdvojen za potrebe provođenja Programa i plana  vakcinacije stanovništva na teritoriji grada protiv Covid-19.

– Potpisivanjem ovog ugovora nastavljamo pozitivnu praksu preventivnih zdravstvenih pregleda naših sugrađana, koji su od izuzetne važnosti za rano otkrivanje malignih oboljenja, što je jedan od preduslova uspješnog liječenja. Isto tako, cilj nam je nastaviti i sa procesom imunizacije građana Banje Luke, na kojem Dom zdravlja intenzivno radi,  takođe uz podršku Grada Banje Luke – istakla je Danijela Kajkut.

Ona je podsjetila da se ovaj ugovor nalazi u okviru 400.000,00 KM namijenjenih za preventivne zdravstvene aktivnosti i druge namjene Doma zdravlja.