Posušje: Osigurana novčana sredstva za proces izrade glavnog projekta pročistača pitke vode na Senjakovini

U poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Splitu  održan je sastanak u svezi izgradnje pročistača pitke vode na Senjakovini. 

Na poziv Irine Putice, direktorice Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama sastanku su nazočili Ante Begić – načelnik općine Posušje, Frano Lebo – direktor JP Vodovod Posušje, Barbara Vuletin dipl. ing. građ.

Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu čija je realizacija od velike važnosti ne samo za Posušje već i šire područje sjevernog dijela Imotske krajine koje bi njime dobilo vodu za piće o čemu već postoji potpisan međunarodni ugovor o zajedničkom nastupu i distribuciji te vode.

Preduvjet za to je izrada glavnog projekta. Na tom tragu postignut je konkretan dogovor kojim će Hrvatske vode ovaj projekt sufinancirati u iznosu od 400.000,00 kn, dok će općina Posušje sudjelovati sa 100.000,00 kn.

Načelnik Begić i direktor Lebo zahvalili su  predstavnicima Hrvatskih voda na svim dosadašnjim aktivnostima kao i na ovoj konkretnoj financijskoj pomoći koja će biti od velike koristi u samoj realizaciji ovog strateškog projekta, dok je gđa. Putica izrazila želju za nastavkom suradnje po svim ostalim pitanjima za ovaj kapitalni projekt.

(Izvor:opcina-posusje.ba)