Potpisan ugovor o učešću Bijeljine u trci “Beograd-Banjaluka”

Direktor Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” Vladimir Kuvalja i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisali su danas ugovor o učešću Bijeljine u organizaciji ove trke koja će biti održana od 22. do 25. aprila.

“Dva biciklistička saveza Republike Srpske i Srbije rade naporno na trci već 14 godina i evo došli smo do 15. trke i mogu reći da je Bijeljina, pored Beograda i Banjaluke, grad koji je najviše puta bio domaćin”, rekao je Kuvelja novinarima nakon potpisivanja ugovora.

On je naveo da se ove godine očekuje uzbudljiva trka i zahvalio medijima što su lani, tokom pandemije, bili uz trku i bez straha je pratili svih sedam dana.

“Ovogodišnja trka `Beograd-Banjaluka` startuje iz Beograda. Prva etapa se vozi od Beograda do Šapca, zatim iz Obrenovca, preko Pavlovića mosta, do Bijeljine, a u Bijeljini trku završavamo sa krugovima, kao i prošle godine, što se pokazalo kao odličan potez”, rekao je Kuvelja i podsjetio da je tako publika imala priliku da isprati bicikliste ne samo na ulasku u grad, nego i tokom njihove trke kroz centar.

Kuvalja je napomenuo da su krugovi popularni u biciklizmu i da su uspješno realizovani i u Bijeljini, a pošto će se ove godine voziti u petak, na radni dan, pozvao je građane, ljubitelje biciklizma, da budu strpljivi i tog 23. aprila.

On je naveo da, nakon toga, trka startuje iz Bijeljine do Vlasenice, te dodao da je Bijeljina jedini grad u kojem će ove godine biti i start i cilj etape.

“Sutradan iz Bijeljine imamo najtežu etapu do Vlasenice, gdje je cilj treće etape. U nedjelju, 25. aprila, startujemo iz Prijedora sa završnicom u Banjaluci, gdje se trka završava sa krugovima koji su postali već poznati i u ostalim gradovima gdje trka dolazi”, rekao je Kuvalja i zahvalio svim gradovima za podršku, a posebno Vladi Republike Srpske i Ministarstvu sporta, medijima i medijskim pokroviteljima.

Kuvalja je istakao da je ponosan na sve što je do sada sa trkom urađeno, bez obzira na pandemiju virusa korona, te izrazio zahvalnost svim učesnicima.

Sportski direktor trke Ivan Stević rekao je da je ove godine još veće interesovanje nego prošle i da je 30 zemalja zainteresovano za ovu trku.

“Prijavljen je maksimalan broj učesnika, tako da očekujemo i želimo da Bijeljina doživi spektakl, a nadamo se da će mere biti takve da će publika moći da se okupi i vidi ono što jeste svetski biciklizam”, rekao je Stević.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović izrazio je zadovoljstvo jer grad nastavlja tradiciju u promociji biciklizma kao profesionalnog sporta i zdravog stila života, ali i promociju bijeljinskog biciklističkog kluba, oformljenog lani.

“Na ovaj način mapiramo Bijeljinu i kao grad sporta i grad budućnosti, sa željom da ova trka i mnogi drugi sportski događaji ovjekovječe ne samo Bijeljinu nego i cijelu Republiku Srpsku”, rekao je Petrović.

(Izvor:srna.rs)