Predsjednik Republike Srpske u posjeti Opštinskoj upravi Bileća

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je juče opštinu Bileća, gdje je sa rukovodstvom dogovorio otpremnine za radnike u iznosu od 2 miliona KM.

Pored otpremnina za višak radnika biće realizovani i važni projekti poput završetka vodovoda na Baljcima, rješavanje problema sistema kanalizacione mreže u naselju Zlatište, proširenje vrtića, rekonstrukcija zgrade Narodne biblioteke, ali i pomoć sportskim klubovima.

„Moramo dovesti budžet u optimalno stanje, a prvi korak su otpremnine za višak radnika koje će biti u rasponu od 23.000 do 28.000 KM. Jednu platu radnici će iz Kabineta predsjednika dobiti za mjesec, mjesec i po dana. Time ne rješavamo problem, ali poput otpremnina i drugih projekata opština će stati na noge i moći će sama da izmiruje svoje tekuće obaveze“, istakao je Dodik.

Zadovoljan sastankom bio je načelnik Veselin Vujović, koji najavljuje bolje dane za Bileću.

„Vlada Republike Srpske i Predsjednik Dodik pomoći će našoj opštini na čemu smo im zahvalni. Znači nam pomoć kako bi mogli redovno da isplaćujemo plate, vraćamo kredite i obezbjedimo bolje uslove za sve naše građane“, rekao je Vujović.

Sastanku Dodika sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem i predsjednikom Skupštine opštine Matom Vujović, prisustvovali su i generalni direktor Elektroprivrede Luka Petrović, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, te ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.