Predstavnici sportskih kolektiva na prijemu kod gradonačelnika Trebinja – Podrška neće izostati ni u narednom periodu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ugostio je danas predstavnike sportskih klubova koji su u protekloj takmičarskoj sezoni ostvarili zapažene rezultate, čestitajući im na postignutim uspjecima i zahvalivši im se što na najljepši način predstavljaju naš grad.

Ćurić je rekao da su na prijem pozvani svi sportski kolektivi sa područja grada te da je cilj ovog razgovora sa sportistima bio da se sagledaju postojeći uslovi za njihovo treniranja i mogućnosti za dodatna ulaganja u sportsku infrastrukturu i edukaciju kadrova.

„Sa svim sportistima smo imali jedan veoma konstruktivan razgovor. Čuli smo brojne prijedloge kako može bolje i šta je potrebno da se uradi u narednom periodu. Najvažnije je da ovi kolektivi okupljaju više od 2.000 mladih Trebinjaca koji se bave sportom“, naveo je Ćurić.

On je kazao da Grad ima u planu izgradnju terena sa vještačkom travom, ali i rekonstrukciju Sportske dvorane „Miloš Mrdić.

„Dvoranski sportovi zaslužuju u novu sportsku dvoranu i uveliko razmišljamo o mogućnostima njene izgradnje u nekom narednom periodu“, istakao je Ćurić.

Golman u Rukometnom klubu „Leotar“ Veselin Savović zahvalio se Gradu na podršci koju je njegov klub imao u prethodnom periodu.

On je istakao da očekuje da se podrška nastavi i u novoj sezoni u Premijer ligi.

„Ostvarili smo istorijski rezultat za trebinjski rukomet. Mislim da zaslužujemo podršku ne samo Grada, nego mnogo šire zajednice. Imamo kapacite da budemo još bolji i uspješniji“, naveo je Savović.

I za Ivana Marinovića Ota iz DŽudo kluba Leotar prijem kod gradonačelnika i najavljena podrška i u narednom periodu znači mnogo.

„Prvak sam Republike Srpske i treći u državi, ali u mom klubu imamo još tako uspješnih takmičara. Idemo na veliki broj takmičenja ne samo u zemlji nego i u regionu. Posebno bih se zahvalio Gradu jer nam je pomogao oko prevoza i smještaja kada smo išli na međunarodni džudo miting u Kikindu u Srbiji“, rekao je Marinović Ot.

Grad Trebinje u kontinuitetu pomaže rad svih sportskih kolektiva, a poručeno je da će se takva praksa nastaviti i u narednom periodu.