Premijer Višković u posjeti opštini Petrovo – Svečano otvorena fabrika “Models”, radni sastanak sa rukovodstvom opštine

U Petrovu je danas svečano otvorena Fabrika kreveta “Models” koja je u vlasništvu grupacije “Kavgiko” iz Živinica.

Vrpcu je presjekao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zajedno sa načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem i vlasnikom “Modelsa” Arslanom Kavgićem.

Višković je poželio dobrodošlicu investitoru, te istakao da cijeni njihovo poslovno iskustvo i položaj na tržištu u proteklih 20 godina.

“U biznisu nema ljubavi i emocija već se gleda šta ste uradili i zaradili. Drago mi je da je gospodin Kavgić u opštini Petrovo i Republici Srpskoj prepoznao potencijal i upravo ovdje otvorio fabriku”, izjavio je Višković, koji očekuje dobre radne uslove za zaposlene radnike.

On je ukazao na značaj svakog novog zaposlenog radnika i najavio podršku Vlade Republike Srpske njihovim daljim investicijama.

Višković je najavio da će i ovo preduzeće dobiti podsticaje, kao i druga u Republici Srpskoj te da će menadžment “Modelsa” u Vladi Republike Srpske imati partnera za pomoć i podršku.

Petković je ukazao na značaj otvaranja pogona za ovu opštinu, posebno zbog značajnog broja novih radnih mjesta i zapošljavanja lokalnog stanovništva, zahvalivši se investitorima iz Živinica kojima je poželio poslovni uspjeh.

Kavgić je naveo da preduzeće trenutno zapošljava stotinjak radnika sa planom da ih do kraja godine bude više od 300. Podcrtao je odličan prijem i dobrodošlicu od strane lokalne vlasti, koja je bila ključna za donošenja odluke o otvaranju pogona u Petrovu, kao i činjenicu da je zaposlio kvalifikovane i stručne radnike sa iskustvom.

Firma “Models” otvorena je u objektu bivšeg “Napko bedsa”, koji je prestao s radim krajem 2018. godine.

Današlji dan ocijenjen je kao prelazak iz prošlosti u mnogo bolju budućnost za ovu lokaciju ali i za cijelu lokalnog zajednicu.

Prije svečanosti u navedenoj firmi premijer Višković održao je radni sastanak sa rukovodstvom opštine Petrovo, na kom je razgovarano o problemima, projektima i planovima ove lokalne zajednice. Načelnik Petković je predočio prioritetne potrebe lokalne zajednice, dogovoreni su naredni koraci i konkretni vidovi pomoći republičkog nivoa vlasti.