Prijedor: Dan i krsna slava Narodne biblioteke – nagrađeni najaktivniji čitaoci i posjetioci čitaonice

Povodom Dana i Krsne slave, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” uručila je nagrade najvrijednijim čitaocima biblioteke i posjetiocima čitaonice.

Najaktivniji čitaoci u Odjeljenju za djecu u prošloj godini bili su Jelena Čulina i Vukašin Petrović, a za odrasle Biljana Radulović i Jugoslav Tegeltija. Pohvale kao najaktivniji posjetioci Gradske čitaonice dobill su Tanja Kukić i Branko Stolić.

Osamdesetpetogodišnji Branko Stolić izjavio je novinarima da svaki dan najmanje pola sata provede u Gradskoj čitaonici.

“Volim da čitam i da znam šta se radi, šta se zbiva. Čitam dnevnu štampu i poneku knjigu”, rekao je Stolić.

Pedijatar prijedorskog Doma zdravlja Tanja Kukić kaže da je tokom školovanja učila u Gradskoj čitaonici.

” Prvo sam bila student pa sam dolazila, a kasnije kao specijalizant. Bilo mi je lakše da učim u čitaonici. Ovdje mi je mirno, uslovi su fantastični, bilo bi to dosta teže da nije bilo čitaonice”, istakla je Kukićeva.

Direktor Narodne biblioteke “Čirilo i Metodije” Gordana Vila istakla je da je dodjela današnjih nagrada kruna obilježvanja Dana ove ustanove i Krsne slave Svetih apostola Ćirila i Metodija budući da ova ustanova i postoji radi čitalaca i ljubitelja književnosti.

” Mi želimo da im se na ovaj način odužimo zato što poštuju i posjećuju našu ustanovu. Nagradili smo šest najaktivnijih, dvoje iz Odjeljenja za djecu, dva za odrasle i dva najaktivnija posjetioca Gradske čitaonice. Pripremili smo za njih diplome koje će im biti jedna vrsta uspomene, ali isto tako nagrade koje će im značiti, birali smo im knjige po njihovom ukusu, pošto pratimo šta čitaju”, izjavila je Vila.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” ima oko 1.500 članova i više od 60.000 knjiga.