Prijedor: Gradonačelnik sa delegacijom u obilasku kompanije ” Lignum Stjepanović”

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović sa delegacijom koju su činili v.d.direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac i direktor Šumskog gazdinstva /ŠG/Prijedor Saša Bursać obišao kompaniju ” Lignum Stjepanović”.

Oni su tokom obilaska pogona i razgovorom sa vlasnicima imali prilike da se upoznaju sa radom, ove izvozno orijentisane, kompanije.

Kompanija “Lignum Stjepanović ” doo nudi usluge prevoza u drumskom saobraćaju, kako u Bosni i Hercegovini tako i na teritoriji cijele Evrope, te ima bogatu ponudu drvnih sortimenata izuzetnog kvaliteta, proizvedenih od stabala iz očuvanih šuma u okruženju.Najveći dio proizvoda “Lignum Stjepanovic” izvozi na zahtjevno tržište zemalja EU, gdje se podrazumijeva vrhunski kvalitet proizvoda. Iz ponude drvnih sortimenata mogu se izabrati: elementi za masiv panel-ploče, friza za parket, daske, fosne, letve, štrafle, grede, gredice i ostalu građu za drvene krovne konstrukcije.

Firma zapošjava 45 radnika, a ima i pogon u Radomirovcu , na teritoriji Novog Grada gdje imaju zaposleno još tridesetak radnika.

Vlasnici firme su nakon obilaska , zahvalili gradonačeniku i gostima koji su , kako rekoše, bili prva zvanična delegacija koja ih je posjetila tokom pet godina koliko rade na teritoriji grada Prijedora.