Prijedor: Pušten u rad lift za djecu sa smetnjama u razvoju

U Centru “Sunce” u Prijedoru, koju pohađa 107 djece i mladih sa razvojnim poteškoćama, danas je u rad pušten lift, koji je grad finansirao sa 80.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je lani u više navrata o prioritetima razgovarao sa rukovodstvom škole i učenicima, kao i sa roditeljima, te izrazio zadovoljstvo što je riječ o prvom liftu ovakve vrste u BiH, o čemu su ga upoznali i izvođači i zaposleni u ovoj ustanovi.

“Tražili su da u što skorijem vremenu dobiju lift, da bi bila bolja komunikacija i da bi djeca imala pristup svim učionicama”, izjavio je Javor novinarima u Prijedoru.

Javor je rekao da su za rad ove ustanove u 2023. u gradskom budžetu predviđene 192.000 KM, te da grad, osim hrane, prevoza i materijalnih troškova, finansira i bruto platu za stručnog radnika u predškolskoj grupi koju ustanova ima prvi put.

“Gradska uprava izdvojiće u budžetu sredstva za kombi, a jedna akcija već duže traje, ostao je jedan iznos koji nije prikupljen. Hvala svim donatorima koji su uložili sredstva, a grad će ostatak potrebnog novca uplatiti na račun ustanove jer je jako bitno da djeca imaju adekvatan i siguran prevoz od kuće do škole”, istakao je Javor.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković zahvalila je Gradskoj upravi Prijedor za podršku u svim aktivnostima i projektima.