RVI iz Petrova i Gračanice u zajedničkom projektu

U sklopu projekta „Ne jedni protiv drugih nego jedni sa drugima“ danas su se ratni vojni invalidi iz opštine Petrovo i grada Gračanica okupili u Petrovu, gdje je održana radionica na temu „Značaj i metode zagovaranja za bolji položaj RVI u lokalnoj zajednici“.

U obraćanju prosutnima predsjednik opštinskog Udruženja RVI Petrovo Ratko Bijelić zahvalio je kolegama iz Gračanice na dolasku i učešću u Petrovu, naglasivši da „svi moramo da mislimo svojim a ne tuđim glavama“.
Predsjednik Organizacije RVI Gračanica Zijad Kapetanović naglasio je da svi ljudi, i sa jedne i sa druge strane Spreče, treba da čuju za ovakve sastanke.

„Ako mi koji smo u ratu izgubili dijelove tijela možemo da sjedimo i radimo zajedno, onda to mogu svi. Ovakve stvari i događaji treba da budu vijest u Dnevniku“, istakao je Kapetanović.

Radionici je prisustvovao i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković koji je prisutnima čestitao na saradnji i zajedničkom projektu, te pozvao i sve druge ljude da promovišu pomirenje, razumijevanje i povjerenje.

„Desilo se to što se desilo početkom devedesetih i naša misija mora biti da se nikad više nešto slično ne ponovi, a vaša saradnja je odlična poruka za sve“, istakao je Petković u obraćanju ratnim vojnim invalidima.

Projekat „Ne jedni protiv drugih nego jedni sa drugima“ finansira se sredstvima USAID-ovog projekta PRO-Budućnosti (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) a u sklopu projekta biće održan i jedan okrugli sto, nabavljeni rekviziti i oprema te odigrana sportska takmičenja.