Sokolac: Načelnik Bjelica pozvao Romanijce da prisustvuju skupu „Srbija nade“

Još jedan dan ostao je do velikog skupa 26. maja koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tim povodom, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozvao je Romanijce da dođu na ovaj veliki skup koji će biti održan na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu.

,,Prisustvovaću velikom narodnom skupu „Srbija nade“ u Beogradu. Sa željom da svaki skup u Srbiji ali i Srpskoj bude skup bez nasilja, miran i dostojanstven. Zajedno sa mnom, siguran sam, prisustvovaće brojni članovi i simpatizeri SDS-a, kao i moji Romanijci iz Beograda. Nadam se i molim, da se tragični događaji nasilja nikada više ne ponove i da Srbija nastavi razvoj i napredak“ – istakao je Bjelica.

Vučić je ranije naveo da će se na tom skupu izaći s planom, da će na njemu govoriti i veoma ugledni ljudi.

„Mi nismo hijene i lešinari, da koristimo tragediju. Mi ljude ne pozivamo da bismo iskazali bes, već želimo da izađemo sa planom, to želimo tog dana da pokažemo. Obratiće se ljudi van političkih stranaka, neki koji su i deo stranaka… Moramo da menjamo suštinski Srbiju, da najavimo šta možemo da uradimo, da učinimo… Kako će plate i penzije da rastu. Mi nećemo da ponudimo mržnju i bes, ne trenutnu reakciju na nešto što izaziva užasne emocije kod ljudi. Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokažemo šta je naš plan i program. Dan posle toga iznećemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni da ih saslušamo, izađemo u susret“, dodao je Vučić.