Sokolac: U subotu, 18. marta sportska manifestacija „Romanija zove djecu“

Skijaško takmičenje djece od šest do 12 godina biće održano sutra na skijalištu “Crvene stijene” na Romaniji, u organizaciji sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac”.
Prema programu manifestacije, prijava učesnika i probno skijanje počinju od 11.00 časova. Pojedinačno takmičenje počinje od 12.00 časova, ekipno od 14.00, a proglašenje pobjednika predviđeno je za 15.00 časova.

Mladi skijaši spuštaće se obilježenom stazom u dvije vožnje za svakog učesnika i bolje vrijeme se uzima za plasman.

Za troje prvoplasiranih po kategorijama obezbijeđene su nagrade, a za sve učesnike diplome.

Sekretar Planinarskog društva “Glasinac” Vera Mijatović rekla je Srni da se takmičenje organizuje kako bi mališani savladali osnovne elemente skijanja, da se druže, razvijaju takmičarski duh, te zavole zimske sportove i Romaniju.

“LJepota fantastične prirode, uživanje djece u zimskim radostima daju nam motiv i ideje da im vikende ispunimo različitim sadržajima i igrama na snijegu i zato ih pozivamo da i sutra posjete našu planinu”, poručila je Mijatovićeva.

Prvo takmičenje na skijalištu “Crvene stijene” održano je prošle godine uz prisustvo velikog broja djece.

Planinarsko društvo “Glasinac” koje je osnovano na Sokocu 2009. organizator je više sportsko-zabavnih manifestacija i planinarskih pohoda i među najaktivnijim je u Republici Srpskoj.