Srbac: Novi termin biciklističke trke nedelja, 4. jun

Nakon odlaganja zbog vremenskih uslova, deveta srbačka biciklistička trka biće održana po novom terminu u nedelju, 4. juna, odlučio je organizacioni odbor ove manifestacije.

Komisiju za organizaciju biciklističke manifestacije čine predstavnici kompanije “Kolektor CCL”, koja je i generalni sponzor, opštine Srbac, Turističke organizacije opštine Srbac i Biciklističkog kluba Srbac.

Biciklizam je prvobitno trebao biti održan u nedjelju, 21. maja, ali je zbog obilnih padavina i visokog vodostaja u rijekama odlučeno da se manifestacija odgodi.

U novom terminu, 4. juna, biciklistički program nije promijenjen, pa će se učesnici voziti dionicom od centra Srpca preko Kobaša i Nove Vesi do manastira Osovica. Nakon pauze planiran je povratak preko Motajice do Gornje Lepenice, a zatim preko Sitneša do Srpca.

Okupljanje biciklista planirano je u 9 sati u centru Srpca, a start je u 10 sati, nakon čega će biti organizovan defile ulicama grada.

Učestvovati mogu svi zainteresovani ljubitelji biciklizma, a djeca do 12 godina u pratnji roditelja. Na poziv Collector CCL-a, biciklisti iz Slovenije bi ove godine trebali nastupiti i na srpskoj biciklističkoj manifestaciji, koja će poprimiti međunarodni karakter.

Za sve učesnike “Kolektor CCL” će obezbijediti majice i kape, a bit će im podijeljeni letci sa propisanim mjerama sigurnosti i prijedlozima.

Učesnike biciklijade pratiće patrole Policijske stanice Srbac, ekipa Doma zdravlja i mehaničarska ekipa u slučaju kvara na biciklu.

Po dolasku u manastir Osovica biće obezbeđen ručak i osveženje za sve učesnike, kao i podela nagrada.

Pozivaju se svi ljubitelji biciklizma da dođu u nedjelju 4. juna i provedu ugodan dan u prirodi.