Srbac: Osnovci iz Razboja u posjeti vojnom aerodromu u Mahovljanima

U sklopu manifestacije ”Dan otvorenih vrata” koja se obilježava povodom Dana Oružanih snaga BiH, oko 170 učenika nižih razreda Osnovne škole ”Dositej Obradović” iz Razboja bili su danas rado viđeni gosti na vojnom aerodromu u Mahovljanima.

Za djecu i njihove razredne sterješine bila je postavljena izložba svih vrsta letjelica koje se nalaze na aerodromu, a stručna lica su radoznalim posjetiocima odgovarala na brojna pitanja.

„Danas je iz centralne škole u Razboju i pet područnih škola u Mahovljane otputovalo 170 učenika od prvog do petog razreda sa razrednim starješinama. Djeca su bila veoma radosna zbog ovog izleta i razgledanja aviona. Ovo je već postala tradicija koju smo prekidali samo za vrijeme pandemije virusa korona kada smo pravili pauzu, a ove godine ponovo smo obnovili saradnju sa vojnim aerodromom“, izjavila je Sekulić.

Ona se zahvalila zaposlenima na aerodromu koji su za djecu obezbijedili sendviče i roditeljima koji su omogućili prevoz do Mahovljana.

U saradnji sa Policijskom stanicom Srbac sutra je planirano predavanje u centralnoj školi u Razboju i područnoj školi u Kukuljama za učenike od šestog do devetog razreda na temu “Stop vršnjačkom nasilju“.