Srbac: U toku izgradnja novog objekta Sloge i igrališta za odbojku u Malim Sitnešima

Na gradskom stadionu u Srpcu u toku je izgradnja temelja za novi objekat Fudbalskog kluba “Sloga” koji će nakon pet decenija dobiti nove svlačionice, restoran na prvom spratu i druge prostorije, koje se grade po projektu mladog srbačkog arhitekte Aleksandra Komadine.

Nakon što je u ponedjeljak ozvaničen početak ove investicije, od strane predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i FS BiH, Vice Zeljkovića i predstavnika Opštine Srbac, na čelu sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem, građevinske mašine su juče intenzivno krenule sa radovima.

“Radovi na izgradnji koštaće oko 400 hiljada KM, od čega će 300 hiljada izdvojiti Fudbalski savez BiH a ostatak će se obezbijediti iz drugih izvora finansiranja”, rekao je predsjednik Sloge, Branko Grahovac.

Prvu fazu izgradnje izvodi građevinska firma “Braća Mićić” iz Modriče, Radom Mićićem, a cijena ove faze radova, a u naredna dva mjeseca objekat bi trebao biti prekriven.

Juče su počeli radovi i na izgradnji igrališta za odbojku na pijesku u ulici Vuka Karadžića u Malim Sitnešima.

Koordinator akcije Branko Grahovac kaže da će radovi trajati dva dana a igralište će biti namijenjeno za djecu i odrasle.

“U četvrtak završavamo radove i pozivam sve mještane da nam se pridruže tog dana u 15 časova kako bismo obilježili završetak adaptacije igrališta. Tom prilikom će sa mještanima biti obavljen razgovor na temu infrastrukturnog razvoja Malih Sitneša”, rekao je Grahovac.