Teslić: Doček Pravoslavne nove godine uz moleban i vatromet

U hramu Presvete Trojice u Tesliću u ponoć je služen moleban kojim je molitveno dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.
Među građanima koji su na ovaj način obilježili početak Nove 2022. godine bio je i načelnik opštine Milan Miličević koji je pravoslavnim hrišćanima poželio da im nova godina bude bolja i usoješnija od prethodne.

“Svim građanima opštine Teslić, koji praznuju prema julijanskom kalendaru, želim srećnu i uspješnu pravoslavnu Novu 2022. godinu, kao i sve protekle i praznike koji su pred nama. Nadam se da će svima naredna godina biti daleko bolja, želim da budemo odgovorni, ozbiljni, da savladamo pandemiju i da počnemo živjeti normalnim životom i prije svega zdravlje. Tu smo da svojim radom svakog dana na svojim radnim mjestima učinimo boljom 2022. godinu kao i sve naredne” – rekao je Miličević.

Moleban je služio protojerej-stavrofor Miladin Vuković koji je poželio vjernicima da sa optimizmom i jakom vjerom uđu u Novu godinu, te da čine dobra djela.

“Večeras su se vjernici naše parohije teslićke okupili ovdje u našem svetom hramu, sveštenici našeg hrama služili su moleban. Večerašnje okupljanje je naša zajednička molitva i želja da Gospod blagoslovi nastupajuću godinu i da nas snađe sve ono što je dobro, lijepo sveto i čestito, a svi problemi koji su nas pratili u prethodnoj godini da nas prođu, mimoiđu i zaobiđu. Hristos se rodi, srećna nova 2022. godina” – naglasio je arhijerejski namjesnik teslićki protojerej-stavrofor Miladin Vuković.

Početak Nove godine po Julijanskom kalendaru obilježen je u Tesliću tačno u ponoć tradicionalnim vatrometom na platou i zvonima sa hrama Presvete Trojice.