Teslić: Međunarodna smotra folklora u Čečavi

Međunarodna smotra folklora danas je u Čečavi okupila preko 650 učesnika iz Crne Gore, Republike Srpske i Hrvatske.

Na ovoj manifestaciji predstavljena je sva raskoš tradicionalnog stvaralaštva naših prostora, ali i nezaboravno druženje ljubitelja folklora.

Pokrovitelj ove manifestacije je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Organizatori iz KUD “Dušan Stanković” svojim velikim angažmanom i ljubavlju prema našoj kulturnoj baštini okupili su na današnjoj smotri 18 kulturno-umjetničkih društava.

Svoj doprinos u organizaciji ovog događaja je dala i Turistička organizacija opštine Teslić.

Danijel Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Teslić kaže da sve manifestacije koje okupljaju veliki broj ljudi, imaju veliki turistički značaj za opštinu Teslić.

“Ova manifestacija je potvrda dobrog rada kulturno-umjetničkog društva “Dušan Stanković” koje je organizator ovog događaja. Što se tiče Teslića, očigledno je da je to plodno tlo za razvoj folklora jer mnoga kulturno-umjetnička društva u ovom trenutku djeluju. Svako od tih društava ima određene svoje godišnje koncerte, raznorazne nastupe koje i Opština i Turistička organizacija podržavaju.” – rekao je Petrović.

Nastup svakog kulturno-umjetničkog društva je poseban jer dočarava originalnost narodnih nošnji, kola i pjesama. Posjetioci su mogli uživati u raznolikom i bogatom programu.

Prije početka smotre članovi kulturno-umjetničkih društava obučeni u živopisne narodne nošnje napravili su veličanstven defile u centru Čečave.