Teslić: Novi uspjeh teniserke Lane Petković

Lana Petković, teslićka teniserka i Bojana Marković njena trenerica iz TK Crvena Zvezda Beograd bile su gošće načelnika opštine Milana Miličevića.

Na turniru ”Tennis Europe 16&U” koji je održan u Nikšiću, u Crnoj Gori od 17. do 25. jula, Lana je osvojila titulu u singl konkurenciji. Pored titule u singlu, u paru sa rivalkom iz finala – mladom srpskom teniserkom Stelom Džimović, Lana je osvojila turnir i u konkurenciji dublova.

Ovo je za Lanu bila druga titula u singlu u proteklih mjesec dana čime je pokazala veliki potencijal koji bi do izražaja tek mogao doći u godinama koje su pred nama, a interesantno je da je turnir u Crnoj Gori osvojila bez izgubljenog seta.

Načelnik Miličević čestitao je na uspjehu teniserke te joj poželio sreću na takmičenjima i turnirima koji je očekuju, a naročito na završnom Masters turniru u Monte Karlu na kojem će učešće uzeti 8 najboljih mladih teniserki Evrope do 16 godina.

”Ovaj uspjeh je zasluga Lane i njene porodice i zaista smo ponosni što u Tesliću imamo jednu tako uspješnu teniserku. U poslednjih nekoliko godina primjetno je da naši sportisti ostvaruju zaista vrhunske rezultate i na međunarodnim takmičenjima gdje je konkurencija veoma jaka. Lani u narednom periodu želim još više uspjeha u izazovima koji je očekuju a Opštinska uprava će nastaviti maksimalno da podržava rad i uspjehe mladih, perspektivnih sportista iz Teslića”, izjavio je Miličević.