Teslić: Opština će hitno pomoći porodici Todorović nakon požara

Opština će pružiti svu neophodnu pomoć porodici Todorović iz Banje Vrućice, kojoj je kuća zajedno sa pomoćnim objektima tokom vikenda izgorjela u požaru, rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević nakon što je jutros sa saradnicima posjetio domaćina Milana Todorovića, te se na licu mjesta uvjerio u razmjere štete.

“U ovakvim situacijama je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava ili povreda, sve ostalo se može nadoknaditi. Odmah danas krećemo u sanaciju kuće,”, rekao je Miličević.

Načelnik Miličević je odmah nakon obilaska porodice Todorović održao sastanak sa saradnicima, na kojem su prisustvovali predstavnici civilne zaštite, Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić, Odjeljenja za finansije, predsjednik MZ Banja Vrućica, te Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu i Boračke organizacije Teslić s obzirom da porodica Todorović pripada kategoriji porodica poginulih boraca. Dogovoreno je da se odmah danas krene sa radovima finansiranim iz budžeta opštine na postavljanju krovne konstrukcije na kući i pomoćnim objektima kako bi se spriječilo dalje propadanje objekata uslijed padavina.

Porodici Todorović je ponuđen privremeni smještaj u stambenoj jedinici u gradu ukoliko bude potrebno, iako oni za sada žele da ostanu u svojoj kući kako bi ispratili radove na rekonstrukciji.